fms

Ota yhteyttä

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Mikä on FMS ja kenelle se sopii?

”Ketju on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki”.

Functional Movement Screen (FMS) testi kartoittaa yksilön liikkumiskykyä / liikkeen hallintaa seitsemän (7) erilaisen testiliikkeen avulla, tuoden esille mahdollisia kehon toimintahäiriöitä ja/tai epäsymmetrioita. Testi soveltuu periaatteessa kaikille perusterveille ihmisille ikään ja sukupuoleen katsomatta.
Testiliikkeet ovat ns. primitiivisiä liikkeitä / asentoja ihmisen varhaisesta kehityksestä, jotka haastavat kokonaisvaltaisesti liikkuvuutta, kehonhallintaa, voimaa ja tasapainoa.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että selkeät puolierot ovat suurin yksittäinen loukkaantumisriskiä lisäävä tekijä, heti aikaisempien loukkaantumisten jälkeen.
Periaatteessa FMS testi on heikoimman lenkin metsästykseen suunniteltu työkalu ja tärkeä osa Kovafit® -valmennuksen turvallista ja tehokasta suunnittelua.

FMS on käytössä suuressa osassa USA:n ammattilaissarjojen joukkueista (NHL, NBA, NFL) sekä monissa euroopan parhaista jalkapallojoukkueista, jolla optimoidaan harjoittelua ja pystytään ennakoimaan vammautumisriskiä.